

موضوعی که اهمیت کار وکلا را در پیشگیری از وقوع جرم و رفتار با مجرمان روشن کرده است و کشور ما هم از قواعد مذکور مستثنی نیست.
اهم موضوعات مطرح شده در این کنگره به شرح ذیل است:
۱_دولتها بایستی عزم خود برای حفظ عدالت و احترام به حقوق بشر خصوصا اصول برابری در مقابل قانون،اصل برائت،دادرسی عادلانه توسط دادگاههای صالح و بی طرف جزم نمایند.
۲_ دولتها بایستی برای حمایت از بازداشت شدگان،محبوسین و محکومین به اعدام با توجه به ماده ۱۴ میثاق بین المللی در مورد حقوق مدنی کمک و مشاوره حقوقی کافی فراهم آورند.
۳_ دولتها بایستی امکان دسترسی همه افراد را به وکلای مستقل فراهم کنند.
۴_ وکلا بایستی نهادی برای حفاظت از اعضای خود در برابر آزار و اذیت،ایجاد محدودیت،اعمال تخلفات ناصواب ایجاد نموده و در این راه با نهادهای دولتی و غیر دولتی در پیشبرد عدالت و منافع اجتماعی همکاری کنند.
۵_ اشخاص حق دارند در تمام مراحل دادرسی کیفری از داشتن وکیل به منظور محافظت و تثبیت و دفاع از حقوق خود برخوردار گردند.دولتها باید اطمینان حاصل کنند که سازوکار لازم برای دسترسی برابر به وکیل برای همه افراد قلمرو آنها بدون توجه به نژاد،قومیت،رنگ ،زبان،جنسیت و دین ایجاد شده است.بعلاوه این دسترسی برای افراد محروم و فقرا نیز بایستی ایجاد شود.
۶_ انجمن های حرفه ای وکلا بایستی در زمینه آگاهی دادن به مردم در خصوص حقوق و وظایف خود خدمات لازم را سازماندهی کنند.
۷_ دولتها بایستی سازوکاری را فراهم کنند که اشخاص هنگام دستگیری و بازداشت بلافاصله امکان داشتن وکیل با تجربه و صلاحیت حرفه ای متناسب با جرم را داشته باشد و در صورت کمبود وکیل از مشاوره حقوقی لازم برخوردار گردد و حداکثر ظرف مدت ۴۸ ساعت از زمان دستگیری امکان ملاقات حضوری با وکیل را به صورت محرمانه و بدون دخالت ، استماع یا سانسور مقامات داشته باشد.
۸_ وکلا بایستی در خصوص وظایف اخلاقی خود آموزشهای لازم را ببینند از جمله:«آگاهی دادن به عموم در خصوص حقوق بشر و آزادیهای فردی »
۹_ دولتها حق ندارند برای ورود به حرفه وکالت تبعیض نژادی،قومی،مذهبی ،زبانی و اجتماعی قائل شوند.(تنها تبعیض مجاز شرط تبعه آن کشور بودن است)
۱۰_ دولت بایستی نیازهای حقوقی اقلیتهای قومی و زبانی داخل کشور خود را به نحو مقتضی تامین کند.
۱۱_وکلا بایستی شرافت و شرافت حرفه ای خود را به عنوان ضامن اجرای عدالت حفظ کنند.
۱۲_وکلا بایستی در زمینه حقوق و تعهدات و نحوه عمل نظام حقوقی ،حقوق بشر و آزادیهای فردی مشورتهای لازم را به موکلین خود بدهند.
۱۳_ وکلا بایستی اقدامات لازم برای حفظ منافع موکلین و حمایت از آنها در مراجع قضایی و اداری انجام دهند و به آنها احترام گذارده و وفادار باشند.
۱۴_دولتها بایستی امکانات لازم جهت دفاع آزادانه وکلا بدون ارعاب،تهدید،موانع و آزار و اذیت را فراهم کنند. ۱۵ وکلا بایستی بتوانند جهت امور وکالتی به داخل و خارج از کشور سفر کنند.
۱۶_ وکلا نباید برای اقدامات مطابق با وظایف و استانداردهای حرفه ای و اخلاقی خود دچار مجازاتهای قانونی،اداری واقتصادی شوند.
۱۷_ هیچ مقامی حق ندارد وکیل را از حضور در دادگاهی که در صلاحیت حرفه ای وی است منع کند مگر طبق قانون و دادرسی عادلانه صلاحیت وی سلب شده باشد.
۱۸_مقامات بایستی به محرمانه بودن گفتگوهای میان وکیل و موکل احترام گذارده و وی را وادار به افشای اسرار نکنند.
۱۹_وکلا بایستی در اظهارات خود در دادگاه چه شفاهی و چه کتبی که با حسن نیت انجام شده،از مصونیت قضایی و مدنی برخوردار باشند.
۲۰_وظیفه مقامات صالح است که دسترسی سریع و آسان وکیل را به کلیه پرونده ها و اطلاعات واسنادی که برای احقاق حق موکل مورد نیاز است ،فراهم آورند.
۲۱_مقامات وظیفه محافظت از جان وکیل را در مواقع به خطر افتادن آن به سبب انجام وظیفه حرفه ای را به عهده دارند
۲۲_وکلا مثل سایر شهروندان حق آزادی بیان،عقیده،تشکل و اجتماعات را دارند.
۲۳_ وکلا حق دارند در موضوعات مربوط به قانونگذاری،حقوق بشر اظهار نظر کنند.
۲۴_ وکلا حق عضویت در سازمانهای محلی،ملی و بین المللی را بدون محدودیت و آزار را دارند.
۲۵وکلا حق تشکیل انجمنهای حرفه ای به منظور ارتقای آموزش و سلامت را بدون دخالت عوامل خارجی دارند.
۲۶_ قوانین مربوط به تخلفات وکلا بایستی منطبق بر قوانین بین المللی باشد.
۲۷_ وکلا حق انتخاب وکیل برای دادرسی انضباطی را دارند.
۲۸_ دادرسی انضباطی برای وکلا بایستی عادلانه،بدون دخالت نهادها،سریع و تخصصی باشد و حتما مورد بازبینی قضایی جهت اطمینان از رعایت حقوق وی قرار گیرد.